Prothesewerk

Wat is Prothesewerk

Voor een nieuw kunstgebit, plaatprothese of frameprothese kunt u terecht in onze praktijk.

Wanneer u een nieuw kunstgebit (“volledige gebitsprothese”) nodig hebt kunt u daarvoor terecht bij tandartpraktijk Zegers. Onze Tandprotheticus Hans Hahnen verzorgt bij ons deze werkzaamheden.
Hij beoordeelt de mond, neemt afdrukken en maakt in goede samenspraak met de patiënt en, waar nodig, in samenwerking met één van de tandartsen, een nieuwe prothese. Een nieuwe prothese zit waarschijnlijk niet meteen lekker. Het is nieuw en vooral anders. En daaraan moet u beslist wennen.

Levensduur kunstgebit

Meestal is een kunstgebit na een jaar of 10 aan vervanging toe.
Een plaat- of frameprothese, ook wel partiële prothese genoemd, is een vervanging van een of meer tanden of kiezen. Een goede oplossing als uw verloren tanden of kiezen niet door een brug, kroon of implantaat worden vervangen. De prothese kunt u uit de mond nemen, bruggen, kronen en implantaten niet.

De plaatprothese

De plaatprothese is gemaakt van roze, tandvleeskleurige kunsthars. Daarin zijn de kunsttanden en –kiezen verankerd. De gehele plaatprothese rust op het tandvlees.

De frameprothese is gemaakt van metaal. Op het metaal is een tandvleeskleurige kunsthars aangebracht; daarin zitten de kunsttanden en kiezen. De frameprothese rust vooral op een deel van de overgebleven tanden of kiezen. Afhankelijk van het ontwerp rust de framepro-these ook meer of minder op het tandvlees.
Ook voor een plaatprothese of frameprothese kunt u terecht bij onze tandprotheticus.

Voor het bespreken en ondergaan van prothesewerk voor uw gebit kunt u altijd terecht bij tandarts Zegers. Wij adviseren en werken met 1 doel: het redden van uw gebit. U bent van harte welkom.

Wilt u meer weten over Prothesewerk?

U bent slechts één klik verwijderd van een goed advies.
Stel ons uw vraag en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

Contact

Openingstijden

Maandag 08:00 – 20:00
Dinsdag 08:00 – 12:30
  & 13:30 – 17:00
Woensdag 08:00 – 12:30
  & 13:30 – 17:00
Donderdag 08:00 – 12:30
  & 13:30 – 17:00
Vrijdag 08:00 – 14:00
 

Afspraken beleid

Afspraken dienen 24-uur van tevoren te worden geannuleerd, anders kunnen wij de kosten in rekening brengen.

Locatie

AZ Tandartsen

Emmakade 2
1441 ET Purmerend

Tel 0299-417733