Orthodontie

De doorzichtige/onzichtbare beugel

Clear Forward is een doorzichtige/onzichtbare beugel die gebruikt wordt om je tanden recht te zetten voor een goede functionaliteit en esthetiek.

Deze onzichtbare/doorzichtige beugels zijn gemaakt van dunne kunstof hoesjes die je over je tanden en kiezen schuift. Elke 2 weken draag je een nieuwe hoesje, een aligner, waardoor de stand van je tanden veranderd.

Pijnloos

De kunststof bitjes brengen uw gebit stap voor stap in de gewenste stand, waardoor de tandarts uw beugel niet periodiek hoeft bij te stellen of aan te draaien. Een Clearforward beugel wordt daardoor als pijnloos ervaren.

Comfortabel en uitneembaar

Clear Forward beugels zijn uitneembaar en doordoor erg comfortabel.

Alles blijven eten

Neem de beugel uit om te voorkomen dat er eten in achterblijft. U kunt dus alles blijven eten wat u wilt.

Geen metaal

Clear forward beugels zijn gemaakt van kunststof, dat zorgt voor meer draagcomfort.

Transparant en doorzichtig

De beugels worden gemaakt van een transparante kunststof en zijn daardoor vrijwel niet waar te nemen als ze gedragen worden. Clear Forward beugels zijn daarom ook wel bekend als onzichtbare beugels.

Gemakkelijk schoonmaken

Uw gebit is eenvoudiger schoon te maken, omdat de beugel uitneembaar is.

Snel en effectief resultaat

Met Clear Forward beugels is gemiddeld al binnen 5 tot 16 maanden het gewenste resultaat te behalen.

Sporten is mogelijk

Met een Clear Forward beugel sport je veilig: geen metaal dat jou of medespelers kan blesseren.

Waarom een Clear Forward beugel?

Net als andere vaste beugels wordt de Clear Forward beugel ingezet om u een aantrekkelijke en stralende lach te geven. Naast een mooie zelfverzekerde uitstraling is het doel van de beugel om een schoon en hygiënisch gebit te verkrijgen. Wanneer uw tanden en kiezen scheef staan is het namelijk moeilijker om ze schoon te houden. Als tanden en kiezen niet schoon en hygiënisch zijn, dan kan dit leiden tot klachten en problemen aan uw gebit, zoals cariës, tandvleesziektes en verlies van tanden. Tijdens en na de beugelbehandeling is het daarom raadzaam om periodiek een afspraak in te plannen bij onze mondhygiënist.

Naast esthetiek en hygiëne zetten wij deze beugels ook in om:

Slijtage aan tanden te voorkomen en te verhelpen, eventueel met behulp van esthetische tandheelkunde;
Beschadigingen aan het tandvlees te voorkomen en te herstellen door de beet aan te passen;
Klachten aan het kaakgewricht te voorkomen en te verhelpen door de kaken op de juiste manier op elkaar te laten aansluiten;
Spraak te verbeteren en problemen te verhelpen door de stand van de tanden en de kaken te verbeteren.
Herkent u zich in een van bovenstaande problemen of vraagt u zich af of deze beugel uw klachten kan verhelpen? Neem dan contact op via telefoonnummer 0299-417733 Tijdens een persoonlijk consult beoordeelt de tandarts uw situatie en voorziet hij u van een passend advies

De behandeling

 1. Het eerste consult
  Tijdens het eerste consult maakt u kennis met de behandelend tandarts en bespreekt u samen uw wensen en verwachtingen. Na het eerste consult maken we een vervolgafspraak voor aanvullend onderzoek.
 2. Aanvullend onderzoek
  Tijdens de tweede afspraak wordt de situatie van uw gebit vastgelegd met digitale foto’s, waaronder röntgenfoto’s vanuit diverse hoeken en tandafdrukken voor het gebitsmodel.
 3. Het behandelplan
  Met behulp van het aanvullende onderzoek stellen we een definitief behandelplan op. De tandarts houdt rekening met uw wensen en verwachtingen. De beugels worden op maat gemaakt op basis van de digitale tandafdrukken.
 4. Plaatsen en controles
  Tijdens de laatste stap van de behandeling wordt de eerste beugel geplaatst en krijgt u een setje bitjes mee naar huis, zodat u ze zelf kunt wisselen. Als u alle bitjes heeft gebruikt, komt u langs voor een controle van de voortgang waarna u een nieuw setje krijgt.

Kosten onzichtbare Clear Forward beugel

Aan de hand van uw persoonlijke behandelplan stellen we een kostenindicatie op. De kosten van de Clear Forward beugel hangen onder andere af van de gekozen apparatuur en de duur van de behandeling. Verder worden uw wensen en de verwachte mogelijkheden in het behandelplan toegelicht. De kosten van het eerste consult en het vervolgonderzoek, die als basis dienen voor het persoonlijke behandelplan, bedragen circa 230 euro.

Wilt u meer weten over Clear Forward beugel ?

U bent slechts één klik verwijderd van een goed advies.
Stel ons uw vraag en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

Contact Vergoeding door uw zorgverzekeraar

Openingstijden

Maandag 08:00 – 20:00
Dinsdag 08:00 – 12:30
  & 13:30 – 17:00
Woensdag 08:00 – 12:30
  & 13:30 – 17:00
Donderdag 08:00 – 12:30
  & 13:30 – 17:00
Vrijdag 08:00 – 14:00
 

Afspraken beleid

Afspraken dienen 24-uur van tevoren te worden geannuleerd, anders kunnen wij de kosten in rekening brengen.

Locatie

AZ Tandartsen

Emmakade 2
1441 ET Purmerend

Tel 0299-417733